duijsens.eu

Wie wel eens conflict heeft, wil daar zo snel mogelijk vanaf. Liever werkbare en leefbare verhoudingen dan juridische procedures. Het inschakelen van een advocaat of jurist en de gang naar de rechter kosten meestal veel tijd, energie en geld. Ook is een uitspraak van de rechter niet altijd de oplossing. Er bestaat een andere mogelijkheid: mediation.

Mediation is snel, toekomstgericht en informeel. Er is ruimte voor creatieve(re) oplossingen waarbij de belangen van partijen voorop staan.

Klik hier voor een filmpje van het Nederlands Mediation Instituut waarin kort wordt uitgelegd wat mediation is en wat het voor u kan betekenen.

  • Onenigheid over werkzaamheden uitgevoerd aan uw website door een bedrijf waarmee u samenwerkt?
  • In conflict met uw leidinggevende over de samenwerking op uw afdeling?
  • Ontevreden over de samenwerking met het bedrijf dat uw IT verzorgt?
  • In een arbeidsconflict met een werkgever/werknemer?
  • Er is een ziekmelding vanwege onenigheid op het werk?

mediation1 web

Daar wilt u vast zo snel mogelijk wat aan doen.

Zeker in die gevallen waarin u weer met elkaar verder wilt of moet. Voor bijna elke ruzie of conflict bestaat een oplossing die voor u allebei acceptabel is. Maar vaak is de ruzie al zo hoog opgelopen, dat u die oplossing niet meer kunt zien. Mediation kan dat veranderen.

Met mediation lost รบ zelf het probleem op, samen met de persoon waarmee u het conflict heeft. Een onafhankelijke bemiddelaar, de mediator, helpt u daarbij. Hij brengt de communicatie weer op gang, begeleidt de gesprekken en bewaakt het proces. Hij helpt partijen bij het vinden van een oplossing voor het conflict.

Klik hier voor de Nederlandstalige wikipedia pagina over mediation (conflictbemiddeling).

A conflict is a matter of the mind.
If you don't mind, it doesn't matter.
Mark Twain

MfN Registermediator

NMI logo